Fiica mea cum deschide ochii dimineața strigă: gu gu ( ceea ce înseamnă să îi dau ceva gustos gustos :), așa le zice ea la brioșe și biscuiți). De data asta am hotărât să văd dacă o să îi priască lămâia în combinație cu iaurt. Când i-am pus farfuria cu brioșe în fața, a înhatat doua bucăți și mușca când din una , când din alta. Deci au fost cu succes.
Ingrediente necesare:
- 10 linguri cu varf de făină
- 100 gr unt topit si răcorit
- 2 oua
- 5 curmale deshidratate mărunțite
- coaja rasa si sucul de la o lămâie
- 150 gr iaurt ( am folosit grecesc).
Modul de preparare:
Punem cuptorul la încins la 180°, iar între timp noi pregătim aluatul.
Separăm albușurile de gălbenușuri. Amestecam într-un bol toate ingredientele în afara de albușuri. Albușurile se bat spumă tare si se adaugă la final, amestecând cu mișcări largi.
Punem compoziția în forme si la cuptor cam 20 minute, până trec testul cu scobitoarea.
Pofta buna!
PS. În loc de curmale se poate de pus zahăr, miere sau oricare alt îndulcitor.
No comments:
Post a Comment