Fiindcă e sezonul conopidei si se găsește la orice colt si la un preț avantajos, am decis să fac careva experimente. Eu de felul meu nu prea sunt amatoare de conopida, dar fiindcă familia o adoră, încerc să fac diferite combinații. De data aceasta a ieșit ceva destul de reușit, întrucât toți au mâncat cu pofta.
Ingrediente necesare:
- 500 gr conopida
- 200 gr cascaval
- 1 ou
- 100 ml pastă de roșii
- piper negru măcinat
Modul de preparare:
Punem conopida la fiert, o lăsăm 10 minute din momentul fierberii, apoi o scoatem din apa si o lăsăm să se răcească. Între timp razuim cașcavalul. Când conopida s-a răcit, o zdrobim ușor cu furculița si o punem peste jumătate din cașcavalul răzuit, adăugăm un ou si puțin piper negru măcinat. Amestecam bine compoziția, după care formăm mini pizzele direct în tavă de copt. Le dăm la cuptorul încins 180° pentru 20 minute. După, ungem fiecare pizza cu pasta de roșii și presărăm deasupra restul de cascaval ce a rămas, mai dăm la cuptor pentru 10-15 minute.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment