Fiindcă azi plouă și afară vom sta mai puțin, avem timp berechet să facem covrigei. Au ieșit tare buni, cu aroma de lapte si vanilie.
Ingrediente necesare:
- 350 ml lapte
- 15 gr drojdie proaspătă
- 1 ou
- 1 banana
- 100 gr unt
- făină
Modul de preparare:
Punem laptele la foc, când e aproape de punctul de fierbere îl luam de pe foc. Adăugăm untul si amestecam pana se topește. Lăsăm laptele să se răcească până devine călduț. Când e numai bun, adăugăm drojdia și uităm de el 15 minute. Între timp cernem faina, separăm albușul de gălbenuș, batem albușul spuma. Într-un vas punem doi pumni de faina, albușul bătut spuma si banana zdrobită cu furculița, apoi adăugăm amestecul de lapte unt si drojdie. Amestecam cu o lingura, după care adăugăm făina până iese un aluat elastic, care se dezlipește de mâini și de pereții vasului. Lăsăm aluatul să dospească. E gata când și-a dublat volumul( cam 45 minute).
Tăiem aluatul în bucăți mici ( mi-au ieșit 18 bucati), formăm bilute și le gaurim în mijloc cu degetul, după care cu doua degete facem gaura mai mare( destul de mare că atunci când cresc să nu sa se lipească).
Între timp punem o cratiță cu apa la fiert, când da in clocot, adăugăm jumătate din covrigei si ii lăsăm 30 secunde din momentul în care încep a fierbe. Apoi îi scoatem în tavă , pe foaie de copt. Procedăm la fel si cu ceilalți covrigei.
Ungem covrigeii cu gălbenuș și îi presărăm cu susan.
La cuptorul încins 200 ° până se rumenesc.
Sunt buni si reci și calzi. Eu i-am servit cu compot, fiica așa, ca atare.
Poftă bună.
No comments:
Post a Comment