Fiica asta mea ar mânca dovlecei de 10 ori pe zi, bine ca mi-am congelat 20 kg pentru iarnă ca altfel nu stiu ce făceam. 😃
Ingrediente necesare:
- 1 dovlecel
- 3 ardei dulci roșii
- 1 ceapa mare
- 6 roșii
- 4 căței de usturoi
Modul de preparare:
Tăiam dovlecelul cuburi mari si le punem în tavă de la cuptor pe foaie de copt, deasupra punem ceapa tăiată julien, apoi roșiile și ardeii curățați de cotoare. Când am pus toate legumele in tava, le stropim cu ulei( eu am un spery, dar se poate si fara el). Le dăm la cuptor preîncălzit 200° cam o ora, până legumele capătă o crustă aurie. ( Iese zacusca mai gustoasa dacă sunt așa mai prăjite).
Cand sunt legumele gata, le mai lăsăm 15 minute în cuptorul stins ușa întredeschisă.
După cele 15 minute, punem toate legumele in robot ( roșiile și ardeii îi decojim) și le facem un pate. Apoi toată compoziția asta o turnam într-un ceaun. Adăugăm usturoiul pisat și la foc mic, amestecând periodic, cam 15 minute.
A ieșit foarte bun, l-am servit pe pâine. Nu reușeam să ung feliile cât de întrebate erau 😃.
O să încerc poate conserve si pentru iarnă câteva borcanele.
PS. A doua zi e la fel de buna
Poftă bună!
No comments:
Post a Comment