Astăzi mi'am răsfățat prințesă cu un chec din dovleac care a ieșit foarte bun si aromat.
Ingrediente necesare:
- o cana si jumătate de faina alba
- 2 linguri de fulgi de migdale
- 100 gr unt răzuit
- 2 oua
- 1 lingurița praf de copt
- 1 lingurița de scorțișoară
- 300 grame de dovleac
- 3 curmale hidratate
Modul de preparare:
Mixam ouăle spuma, apoi adăugăm dovleacul și curmalele făcute piure, untul, praful de copt, scorțișoara și faina si amestecam bine să se omogenizeze compozitia. Pe final adăugăm și fulgii de migdale si amestecam cu mișcări largi.
Turnam compoziția într -o tava unsa unt si tapetata cu pesmet si o uitam pe o oră la cuptorul încins 180°.
Am lăsat să se răcească în formă, apoi l'am ornat cu crema din smântână dulce si pudra de roșcove fulgi de migdale.
Poftă bună!
No comments:
Post a Comment