Avem nevoie de:
- 2 oua
- un pliculeț de praf de copt
- 3 banane super coapte
- 3 curmale uscate (hidratate cam 2 ore)
- jumătate de cană de nuci măcinate
- 2 căni de faina
- 150 gr unt la temperatura camerei
Modul de preparare:
Fărâmițăm bananele cu furculița sau prin robot, împreună cu curmalele.
Mixam untul după care adăugăm bananele, praful de copt si făină , și amestecăm bine să nu se formeze cocoloașe.
Apoi adăugăm nucile si amestecam cu mișcări largi.
Ungem o tava de copt cu unt si o taletam cu pesmet, turnam compoziția și o dam la cuptorul încins aproximativ pe o oră. Până trece testul cu scobitoarea.
După ce e gata se lasă în formă să se răcească apoi se scoate.
Se servește rece. Noi lam servit alaturi de o cana de compot din piersici .
Poftă bună !
No comments:
Post a Comment