E o rețetă speciala in familia noastră, o adoră toți de la mic la mare. Se prepara foarte ușor și e la îndemâna oricui, mai ales a mămicilor cu pici care nu prea au timp de întins aluat.
Ingrediente necesare:
- 100 gr unt la temperatura camerei
- 8 linguri cu vârf de făină
- fructe preferate
- o mână bună de nuci
- un gălbenuș
Modul de preparare:
Într-un vas amestecam untul cu gălbenușul si cele 8 linguri de faina ( eu am pus 6 de faina alba si 2 de faina de migdale, dar merge bine doar cu alba). Va ieși un aluat sfărâmicios, așa și trebuie să fie.
Într-o tava de copt unsa cu puțin unt răsturnăm jumătate din amestecul făcut anterior si il așezăm uniform cu o lingura pe toată suprafața într-un strat subțire, apoi adăugăm fructele preferate tăiate felii sau cubulețe ( eu am pus prune si piersici pe care le-am ținut 15 minute în sucul de la jumătate de portocala, pentru că nu pun zahar, dar puteți pune și zahăr sau oricare alți îndulcitori doriți). După care presuram uniform cealaltă jumătate din amestecul de unt, faina si gălbenuș.
Peste aruncăm mâna de nuci mărunțite.
La cuptorul preîncălzit 180° 45-50 min.
Pofta buna!
PS. S-a mâncat imediat, nu am reușit să văd ce gust va avea a doua zi :)
No comments:
Post a Comment