A venit toamna si cu ea și sezonul dovleacului. Nu prea sunt mare amatoare de dovleac, dar în brioșe si biscuiți e nemaipomenit de gustos. E o rețetă destul de ușoară și rapidă, perfecta pentru orice copil sau chiar si bebeluși.
Ingrediente necesare:
-150 gr dovleac copt
- 2 linguri semințe de dovleac
- 1 linguriță praf de copt
- 4 linguri dulceață de mere cu prune
- 2 oua
- 100 gr unt topit si răcorit
- 3 linguri cu varf făină de migdale
- 3 linguri cu varf făină de grâu
Modul de preparare:
Punem in robot dovleacul cu semințele și cu ouăle și le maruntim bine. Apoi turnam într-un bol această compoziție, untul, faina si praful de copt. Amestecam pana se omogenizează bine. În formele de brioșe punem o lingura de compoziție, apoi un pic de dulceață apoi alta lingura de compoziție. Eu am decorat cu fulgi de migdale. ( Faina de migdale e opțională, în loc se poate pune faina obișnuită).
La cuptorul încins 180° aproximativ 20 minute. Până trece testul cu scobitoarea.
PS. Dulceață mea e fără zahăr, în loc se poate pune bucăți de fructe sau nimic.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment