Friday, September 16, 2016

Paine cu fructe si nuci

De când am dat de gustul acestei pâini, mergeam aproape în fiecare zi pe la magazin ca să îmi iau, pana am decis să încerc să fac eu acasă. Cum a ieșit? Hm, cum sa spun, dacă pentru a doua zi nu a mai rămas nici o felie, cred că a ieșit destul de buna.

Ingrediente necesare:
-400 ml lapte fierbinte
- 50 gr fulgi de ovăz
- 100 gr caise uscate ( deshidratate)
- 150 gr prune uscate
- 1 ou
- 200 gr faina integral
- 10 gr praf de copt
- un vârf de cuțit de scorțișoară
- 1 lingura semințe de in
- 1 lingura semințe de floarea soarelui
- 150 gr nuci grecești
- 30/40 gr alune de pădure

Modul de preparare:
Punem laptele la foc si când e aproape de punctul de fierbere oprim focul. Adăugăm caisele, prunele ( tăiate mărunt) si fulgii de ovăz. Le lasam la o parte până gătim restul ingredientelor.
Într-un bol adăugăm făina, scorțișoară, semințele, praful de copt si nucile tăiate bucăți mai măricele. Amestecam bine, apoi adăugăm oul bătut și laptele cu fructe si ovăz. Amestecam pana se omogenizează bine. Iese o compoziție destul de lipicioasă.
Pregătim tava pentru copt cu foaie de copt sau cu unt si punem în ea aluatul obținut. Îl nivelam ușor cu lingura si il dam la cuptorul încins 180° cam 45 minute ( până trece testul cu scobitoarea).

Pofta buna!

No comments:

Post a Comment