Si daca e sezonul în care găsim vinete din belșug, si daca sunt foarte întrebate în mica mea familie, îndeosebi de mica - baziica, de ce să nu gătească mami ceva mai neobișnuit :-)
De mult nu am avut așa cina in care toată lumea savurează mâncarea bucățică cu bucățică fără a scoate un cuvânt. Chiar si buburuza stătea cu ochii ațintiți în farfurie si cu gura plină și nu scotea nici un bz.
Ingrediente necesare:
- 2 vinete medii
- 100 gr cascaval
- 2 roșii mari
- 2 căței de usturoi
- 1 ceapa medie
- 1 linguriță busuioc uscat
- 50 ml ulei măsline
- 50 ml suc de roșii
Modul de preparare:
Tăiem vinetele de un cm grosime si le așezăm pe foaia de copt, le stropim cu ulei si le punem la cuptorul încins 180° pentru 40 minute. După, le ungem cu ulei de masline, apoi cu sucul de roșii, după care punem cate o lingura plină din amestecul de usturoi, ceapa, roșii, cascaval si busuioc ( toate tăiate cubulețe) si mai punem tava la cuptor pentru 15 minute.
Pofta buna!
PS. Nu reuseam să fac poze ca deja erau pe drum spre gura buburuzei
No comments:
Post a Comment